Met de sloop van de pastorie en De Schakel in Beitem vorig jaar zijn de eerste stappen gezet voor een grondige aanpak van de dorpskern. Beitemnaars kunnen het verhaal van de dorpskernvernieuwing volgen in een wijkkrantje. De eerste editie werd deze week bedeeld.

De werken rond de gemeenschapszaal van Beitem werden onlangs aangevat. Het is het begin van een uitgebreid traject om de levenskwaliteit van de Beitemnaar gevoelig te verbeteren. Het wijkkrantje is dan ook de ideale manier om hen in deze coronatijden van alle projecten op de hoogte te houden. 

Met de nieuwe gemeenschapszaal wil het gemeentebestuur nu al het sterke verenigingsleven in Beitem verder maximaal ondersteunen. Samen met de actieve verenigingen werd een mooi participatief traject afgelegd om tot de invulling van de gemeenschapszaal en de conceptontwerpen te komen. Die ontwerpen, zoals de foto bovenaan deze webpagina, werden dan ook als primeur meegegeven in het krantje!

Ook de heraanleg van de Meensesteenweg is een belangrijke stap in de dorpskernvernieuwing. De stad zet volop in op meer verkeersveiligheid, in het bijzonder rond de scholen met een uitgesproken aandacht naar fietsers. Dit helemaal in lijn met de Velodroom #VANRSL.

Samen met de actieve verenigingen legden we een mooi participatief traject af. Daar ben ik heel trots op.

De krant bericht niet alleen over grotere projecten, zoals de plannen voor de gemeenschapszaal of de vergroening van de buurt, maar ook kleine acties, tips en weetjes komen aan bod. Bovendien wordt ook het buurtplatform HOPLR aangekondigd. Dit digitaal buurtnetwerk wordt eind februari uitgerold met als doel de buurt nog sterker te verbinden. Uiteraard is dit in deze coronatijden een echte must!