Roeselare is koploper in het aantal zonnepanelen per inwoner, dat is al langer gekend. Samen streven we naar meer duurzame energie en maken we de ambities van het Klimaatplan #VANRSL waar.

 

Grote daling van CO2-uitstoot

De algemene doelstelling is om tegen 2025 over het volledige Roeselaarse grondgebied minimaal 50 GWh zonne-energie per jaar op te wekken. Dat komt overeen met een gemiddeld jaarlijks energieverbruik van 14.286 gezinnen en is goed voor een reductie van maar liefst 11.000 ton CO2 uitstoot!

 

Schepen van Stedelijk Onderwijs Nathalie Muylle: "Als Stad tonen we het goede voorbeeld door te investeren in duurzame stroom op ons eigen patrimonium. Op alle stedelijke basisscholen van Roeselare plaatsen we binnenkort zonnepanelen. Zo geven we ook in het stedelijk onderwijs het goede voorbeeld en werken we mee aan de noodzakelijke energiebesparing."

 

 

60% minder elektriciteitsverbruik

De zon schijnt ook volop op de schoolgebouwen van SBS De Brug, SBS De Octopus en SBS De Vlieger. Goed voor een oppervlakte van 1180 m² waar we de zonnestralen voortaan zullen opvangen. De panelen die we plaatsen zullen 246 600 KWh aan zonne-energie kunnen opwekken. Zo kan de Stad maar liefst 60% besparen op het huidige elektriciteitsverbruik!

 

Tegen eind september zullen de installaties afgewerkt en operationeel zijn.

 

Op naar een zonnig schooljaar!