Audi Brussel - cd&v vraagt sociaal bemiddelaar

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

Kamerlid Nathalie Muylle (CD&V) roept ontslagnemend minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op een sociaal bemiddelaar aan te stellen voor Audi Brussel. Nu de situatie in Vorst steeds meer op de spits wordt gedreven, moet een sociaal bemiddelaar het conflict helpen ontmijnen en naar oplossingen zoeken die het personeel zekerheid bieden.

De situatie bij Audi Brussel lijkt stilaan te escaleren. Normaal gezien moest de fabriek vorige week geleidelijk aan heropstarten, maar sinds bekend werd gemaakt dat Vorst geen nieuw model toegewezen krijgt, weigerde het personeel dat. Personeelsleden hebben intussen de sleutels van zowat 200 wagens in de fabriek verstopt. Daarop besliste de directie dat de fabriek gesloten blijft tot het personeel bereid is aan de slag te gaan en afgewerkte wagen s de vestiging kunnen verlaten.

Kamerlid Muylle roept op tot kalmte en herhaalt haar vraag om een sociaal bemiddelaar aan te stellen die de situatie kan ontmijnen. Ze wijst daarbij ook op de rol van de directie om duidelijkheid te verschaffen. "De werknemers van Audi Brussel hebben recht om te weten waar ze aan toe zijn", net als de medecontractanten en onderaannemers, aldus Muylle.

Volgens haar is het ook van belang de perspectieven en oplossingen voor de werknemers te blijven benadrukken. "Zo zijn er nog steeds alternatieve pistes voor de site. Dat is natuurlijk afhankelijk van de investeerders, maar kan zeker nu al worden meegenomen in de gesprekken", zegt het Kamerlid. "Daarnaast lijkt het aangewezen werk te maken van een sociaal plan op langere termijn waarbij kan ingezet worden op onder meer outplacementbegeleiding en de mogelijkheid tot bijscholing voor de medewerkers. De werknemers van Audi Brussel  hebben ook een gegeerd profiel, wat hun kansen op tewerkstelling in de huidige arbeidsmarkt aanzienlijk verhoogt."

Nieuws

Stad Roeselare ontvangt ruim 20 miljoen euro subsidie voor nieuwe academiesite 'AcademiePlus'

Binnen het investeringsprogramma 'Scholen van Vlaanderen' keurde de Vlaamse Regering ruim 20 miljoen euro subsidies voor Stad Roeselare goed. Met die subsidies wil de stad een nieuwe academiesite voor de huidige stedelijke academies SASK en STAP op De Spil realiseren. Het gaat in totaal over 16.650 m² bruto onderwijsoppervlakte voor zo'n 3.440 leerlingen deeltijds kunstonderwijs.

Stad Roeselare verkoopt 'Prairie' aan Consortium Noordelijke Stationsomgeving

De Stad Roeselare verkoopt de ‘Prairie’, een deel van de projectsite aan de noordelijke stationsomgeving (NSO). De koper is het Consortium Noordelijke Stationsomgeving Roeselare, een samenwerkingsverband van Ben Woonzorgnetwerk vzw, Vincentgoed vzw, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Largo vzw, Centrum voor ambulante revalidatie Roeselare (CAR), Centrum voor ontwikkelingstherapie, Participo CM West-Vlaanderen vzw en Trikant vzw (CLB).  

Dienstverlening van start in het nieuwe stadhuis van Roeselare!

Op woensdag 4 september opende Roeselare de deuren van de Grote Markt 1. Nu de verhuis achter de rug is, staan de stadsmedewerkers en het beleid klaar om de Roeselarenaars te ontvangen in het nieuwe stadhuis. De dienstverlening zit niet alleen in een gloednieuw gebouw. Roeselare nam de dienstverlening ook onder de loep en voerde enkele nieuwigheden in, zodat de inwoners nog sneller en beter geholpen kunnen worden.