cd&v West-Vlaanderen bekrachtigt West-Vlaamse lijsttrekkers

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

Na het advies van de nationale partijraad afgelopen donderdag, bekrachtigde de provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen gisterenavond unaniem de lijsttrekkers voor cd&v West-Vlaanderen richting de verkiezingen van 9 juni 2024. Met name Hilde Crevits (Vlaams Parlement) en Nathalie Muylle (Kamer) zullen de lijsten trekken.

Kris Declercq, provinciaal voorzitter cd&v West-Vlaanderen:


“Met Nathalie Muylle en Hilde Crevits geven twee ervaren, bekwame en betrokken leidsters onze provincie opnieuw voluit de wind in de zeilen. Samen staan ze straks aan het stuur van een ploeg talent die van ‘Respect voor West-Vlaanderen’ in Brussel een werkwoord maakt. Gemotiveerd en enthousiast uit de startblokken!”


Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin:


“De provinciale partijraad van cd&v heeft ingestemd met het voorstel van voorzitter Sammy Mahdi om mij aan te duiden als West-Vlaams lijsttrekker voor de Vlaamse verkiezingen. Het doet deugd om opnieuw het vertrouwen te krijgen. Ik hoop de stem voor alle 1,2 miljoen West-Vlamingen te zijn en zal mij dan ook met veel ‘goesting’ in de volgende campagne smijten. Met geloof en overtuiging, met engagement en respect, met veel ervaring en een sterk team omdat wij met cd&v elke dag het verschil in onze mooie provincie kunnen maken. Door samen met Nathalie Muylle stenen te verleggen, door samen oplossingen te zoeken, door goed voor elkaar te zorgen. De volgende maanden blijven we vooral aan de slag, want er ligt veel werk op de plank, denk maar aan de kinderopvang, de jeugdhulp, de ouderenzorg en nog zoveel meer.”

Nathalie Muylle, Kamerlid en ondervoorzitster cd&v:


“Ik ben dankbaar en trots dat de provinciale partijraad mij het vertrouwen geeft om in 2024 het West-Vlaamse lijsttrekkerschap op mij te nemen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Dat is wat ik doe en zal blijven doen: de West-Vlamingen in het parlement vertegenwoordigen. Als parlementslid kon ik o.a. al het verschil maken voor de erkenning van psychologen, het pensioen van meewerkende echtgenoten en de gelijkstelling van opzegtermijnen voor arbeiders en bedienden. In mijn coronajaar als minister van Werk en Economie had ik maar één doel: de mensen en de bedrijven zo goed mogelijk door de crisis loodsen. Deze ervaring heeft me sterker gemaakt als politica en nog enthousiaster om volgend jaar samen met Hilde Crevits de West-Vlaamse ploeg te leiden.”


Sammy Mahdi, nationaal voorzitter cd&v:


“Hilde en Nathalie zijn een bijzonder sterk duo voor West-Vlaanderen. Het gaat om twee verschillende profielen met elk hun eigen expertise maar die samen heel complementair zijn. Hilde Crevits is dé West-Vlaamse rots in de branding in de Vlaamse regering en groeide de afgelopen jaren uit tot de zorgmama van Vlaanderen die het elke dag opneemt voor onze gezinnen, onze ouderen en de meest kwetsbaren in onze samenleving. Nathalie was in een nabij verleden nog minister van werk en sociale zaken en wordt over de partijgrenzen heen gewaardeerd voor haar sterke dossierkennis op vlak van werk en arbeidsmarkt. Hilde en Nathalie, dat is één brok geloofwaardigheid, West-Vlaams doorzettingsvermogen en dossierkennis. Ze zullen van ver moeten komen om nog straffer te vinden.”

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.