Een nieuwe vzw voor Beythem Kerke

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

Het einde van de werken aan de nieuwe gemeenschapszaal in Beitem is in zicht! De werken eindigen voor de zomer, waardoor de gemeenschapszaal in september haar deuren zal kunnen opengooien. De zaal wordt dan ook het nieuwe kloppende hart van Beitem.  

Toen de werken startten in november vorig jaar, liep parallel het traject om een nieuwe vzw voor de gemeenschapszaal op te richten. Op 26 januari 2023 vond de oprichtingsvergadering van vzw Beythem Kerke plaats en werden de statuten van de vzw succesvol neergelegd.  

Terwijl het gebouw zelf eigendom blijft van de Stad Roeselare, zal het wel de nieuwe vzw zijn die de activiteiten organiseert, het gebouw beheert en de lokalen verhuurt.  

Dinsdagavond 25 april werd de beheersovereenkomst ondertekend door de Stad en de vzw Beythem Kerke. Die legt alle afspraken vast tussen beide partijen. Voorzitter Peter Deberdt en secretaris Filip Vandevelde vormen naast zes andere bestuursleden de drijvende kracht achter de nieuwe gemeenschapszaal. 

Wil je al even een kijkje nemen?  

Dat kan op de website van de vzw:  www.beythemkerke.be   

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.