Ik lig wakker...

Lig jij ’s nachts wakker? Piekerend over de rekeningen die moeten worden betaald? Over hoe je morgen weer al die verschillende balletjes moet hoog houden? Over hoe je jouw droomhuis zal financieren? Dat zou in Vlaanderen eigenlijk niet mogen. Daarom lig ik óók wakker. Van jouw toekomst. Want wie zijn best doet zou niet mógen wakker liggen. Daar wil ik voor blijven vechten.

West-Vlamingen zijn werkers. Doorzetters, die zelden klagen, ondanks tegenslagen op hun pad. Maar wie zijn best doet, krijgt daarvoor te weinig terug. Wat vroeger vanzelfsprekend was, staat vandaag onder druk. Het wordt steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden, meer en meer mensen halen moeizamer het einde van de maand en basisvoorzieningen als een huisarts of een geldautomaat zijn steeds moeilijker te bereiken. Nochtans is dat wat écht telt.

Genoeg is genoeg. Ik ben niet iemand die aan de zijlijn blijft staan om te klagen. Neen, ik wil de kern van de problemen aanpakken en mee zorgen voor doordachte oplossingen. In de voorbije jaren heb ik als minister en parlementslid bewezen dat ik resultaten kan boeken. Tijdens de Covid-crisis versoepelde ik als minister van Werk en economie de regeling tijdelijke werkloosheid en voerde ik het corona-ouderschapsverlof in. Cruciaal voor onze economie en onze gezinnen. En voor mij tellen ook ‘kleinere’ dossiers: er is een nieuwe regeling voor het voordien onrechtvaardige pensioen van meewerkende echtgenoten, er is een Zorgcentrum na Seksueel geweld in élke provincie en de ziekte endometriose staat eindelijk op de radar.

Maar het werk is niet af. Ik wil blijven strijden voor jouw toekomst en de toekomst van West- Vlaanderen. Daarom vraag ik jouw steun bij de komende verkiezingen. Want met mij in het parlement, kan jij op beide oren slapen.

Ik ga voor een deftig inkomen en pensioen voor elke West-Vlaming.

West-Vlamingen zijn werkers, maar worden daar vandaag te weinig voor beloond. Wie werkt of gewerkt heeft mag geen grote financiële zorgen hebben. Punt. En voor een te grote groep levert gaan werken niet meer op dan niet gaan werken. Dat kan niet. Werken moet meer lonen, tijdens de loopbaan, maar ook voor het pensioen. Daarom wil ik het verschil tussen werken en niet werken groter maken door de belastingen op arbeid te verlagen. En dat betekent natuurlijk ook dat de die vele werkende West-Vlamingen op het einde van de maand netto meer over houden.

Lees meer

Ik ga voor nabije zorg voor elke West-Vlaming.

Maanden wachten op een specialist of een onderzoek? Kilometers rijden voor de dichtste huisarts of wachtpost? Een patiëntenstop bij de tandarts? 8 op 10 West-Vlamingen worden vandaag geconfronteerd met een patiëntenstop of verre verplaatsingen. Dat kan niet. Zorg in de buurt binnen een redelijke termijn is een basisrecht voor iedereen. Ook wie in landelijke gebied of een deelgemeente woont. Daarom wil ik de instroom van huisartsen vergroten en wie zich vestigt in dunbevolkt gebied beter ondersteunen.

Lees meer

Ik ga voor een betaalbare woning voor elke West-Vlaming.

Een woning kopen op eigen kracht wordt steeds moeilijker. Zonder financiële steun van thuis is dit vandaag een quasi onmogelijke opdracht. Dat kan niet. Iedereen die zijn best doet moet in staat zijn om een eigen woning te kunnen kopen of bouwen. Daarom wil ik lenen aan 100% opnieuw mogelijk maken, het aanbod aan woningen vergroten zodat de prijs onder controle blijft én financiële ondersteuning blijven bieden voor renovaties.

Lees meer

Ik ga voor meer respect voor ons voedsel van eigen bodem.

Kan jij je een wereld voorstellen zonder boeren? Zonder kwaliteitsvol voedsel op ons bord? Ik niet. In de afgelopen jaren heb ik veel boeren ontmoet en één ding valt altijd op: met toewijding en liefde verzorgen ze dag en nacht hun dieren, zodat we altijd kwaliteitsvoedsel op ons bord hebben, zelfs bij slecht weer. Geen enkel land produceert voedsel zo duurzaam als het onze. Onze boeren leveren veel inspanningen en verdienen respect voor hun harde werk.

Lees meer