Nabije zorg in West-Vlaanderen

Betaalbare zorg in je buurt

Gezond zijn is cruciaal – het laat ons toe om volop van het leven te genieten en actief deel te nemen aan onze samenleving. Ook de overheid kan een steentje bijdragen om iedereen zo gezond mogelijk te houden.

De West-Vlaamse MUG-heli moet blijven vliegen

De West-Vlaamse MUG-heli redt jaarlijks gemiddeld 40 levens, maar kan nu enkel blijven vliegen door steun van provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties. Dringend tijd dus voor structurele financiering van de federale overheid.

Onze oplossingen voor het huisartsentekort in West-Vlaanderen

Wie ziek is, vindt ook in West-Vlaanderen steeds moeilijker een huisarts. In 54 van de 64 West-Vlaamse gemeenten kampt op vandaag met een huisartsentekort. 80 procent van de West-Vlamingen wordt zo geconfronteerd met patiëntenstops of verre verplaatsingen. 

Schaf de 25%-regel af.

Patiënten die kiné nodig hebben kunnen vrij kiezen of ze naar een geconventioneerde of niet-geconventioneerde kinesist gaan. Wie echter kiest voor een niet-geconventioneerde kinesist krijgt - bovenop de hogere tarieven - nog eens 25% minder terugbetaald. Dat is onrechtvaardig. Het voorstel van Federaal Volksvertegenwoordiger Nathalie Muylle om die regel af te schaffen werd reeds goedgekeurd door het parlement, maar minister Vandenbroucke blijft de uitvoering van die wet uitstellen. Tijd voor actie!