Stad Roeselare investeert 250.000 euro om onderwijsgebouwen duurzamer te maken

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

Stad Roeselare gaat via het Klimaatplan #VANRSL voluit voor een duurzaam en efficiënt energieverbruik in het stadspatrimonium. De stad wil haar voortrekkersrol op dat vlak als schoolbestuur van het stedelijk onderwijs ook doortrekken naar de eigen schoolgebouwen. Afgelopen zomer werden daarvoor verschillende renovatiewerken uitgevoerd in de stedelijke basisscholen, goed voor een totale investering van 250.000 euro. 

498314 sbs%20de%20vlieger ff7477 large 1693298394

Vorige zomer werden zonnepanelen op de drie stedelijke basisscholen geplaatst om het energieverbruik met 60% te laten dalen. Afgelopen zomer werden bijkomende investeringen gedaan om het energieverbruik verder te laten dalen. Concreet gaat het over het vernieuwen en bijkomend isoleren van de dakhuid in SBS De Octopus, het vernieuwen van het buitenschrijnwerk in de oude vleugels van SBS De Vlieger en het voorzien van ledverlichting in het kleutergebouw van SBS De Brug. 

Cijfers 

  • SBS De Octopus: vernieuwen dakhuid + bijkomend isoleren: 100.000 euro.
  • SBS De Vlieger: vernieuwen buitenschrijnwerk oude vleugels: 110.000 euro.
  • SBS De Brug: ledverlichting kleutergebouw: 40.000 euro.

Schepen Nathalie Muylle: "Als stad willen we het goede voorbeeld geven door te investeren in duurzame en energiezuinige stadsgebouwen. Als schoolbestuur trekken we die lijn ook maximaal door naar onze eigen onderwijsinfrastructuur. Zo geven we ook in het stedelijk onderwijs het goede voorbeeld en werken we mee aan de noodzakelijke energiebesparing."

 

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.