Voor het eerst naar school in Roeselare

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

Digitaal aanmelden voor inschrijving schooljaar 2023 - 2024

Ouders van kinderen geboren in 2021 kunnen hun kind vanaf  24 april 2023  inschrijven om in het schooljaar 2023 – 2024 voor het eerst naar school te gaan. 

Voor je je kind kan inschrijven in een school, moet je het kind tussen 28 februari en 21 maart 2023 digitaal aanmelden via de website www.kieseenschoolinroeselare.be . 

Op het digitale aanmeldingsformulier kan je drie scholen van voorkeur opgeven. Wie drie schoolvoorkeuren opgeeft, is zeker van een plaats in één van de drie scholen. Vanaf 27 februari 2023 is op de website te zien hoeveel vrije plaatsen er in de scholen zijn. 

Uiterlijk 21 april 2023 krijgen de ouders een e-mail of brief met de school waar ze hun kind kunnen inschrijven. Vorig jaar kreeg 97% van de kinderen van het jongste geboortejaar de school van hun eerste voorkeur toegewezen.  

Een kind dat al naar school gaat, moet je niet opnieuw aanmelden. Tenzij je wil dat het op 1 september naar een andere school gaat. 

 

Infosessies 

Vanuit Huis van het Kind (partners: Kind en Gezin, De Living en brugfiguren Onderwijs) wordt een infosessie georganiseerd voor ouders rond ‘Ik kies een school voor mijn kind’.

Op het programma:

  • Informatie over het onderwijssysteem in Vlaanderen, kleuteronderwijs en scholen in Roeselare.
  • Samen bekijken, aan de hand van een schoolkiezer, wat belangrijk is voor de ouder bij het kiezen van een school. 
  • Tonen aan ouders hoe je kan aanmelden. 
  • Het organiseren van, indien nodig, schoolbezoeken

De infosessies gaan door in RSL Op Post op dinsdag 7 maart van 19 u. tot 21 u. of woensdag 8 maart van 9 u. tot 11 u.  Inschrijven voor deze sessies kan via de website Huis van het Kind. Wie hulp nodig heeft bij het aanmelden, kan langs gaan bij het Huis van het Kind. Maak een afspraak via 051 80 59 00 of [email protected] of online op www.huisvanhetkindroeselare.be .  

Voor kinderen in het buitengewoon onderwijs geldt een andere regeling. Je hebt daarvoor een verslag nodig van het CLB. Kinderen van een broer of zus die ingeschreven is in de school, krijgen tussen 17 en 30 april voorrang voor inschrijving. De inschrijvingen voor andere kinderen starten op 03 mei 2023. 

Info en inschrijvingen: www.kieseenschoolinroeselare.be 

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.