Werken aan Moermanpark starten op 8 januari 2024

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

Wie staat te popelen om straks in het fantastische Moermanpark te vertoeven, noteert best 8 januari in de agenda. Dan starten de uitbraakwerken om de grijze vlakte in een groene oase en ontmoetingsplek te transformeren.

De definitieve aanstelling van de aannemer duurde iets langer dan verwacht. Maar ik ben blij dat we in januari effectief van start kunnen gaan met de transformatie van de Moermansite. Eens gestart zal het snel gaan, richting een fantastisch nieuwe koelteplek in het hart van de stad.

Kuier deze zomer al door het park 

Vanaf de zomer zal je al kunnen genieten van deze nieuwe, fantastische plek. Je zal er dan kunnen wandelen op de nieuwe paden tussen de gras- en speelzones. De grotere bomen en planten worden in het najaar geplaatst, omdat dit het beste plantseizoen is. 

De latere startdatum betekent ook dat de parking nog beschikbaar blijft tot eind dit jaar.  

Het verloop van de werken kan je volgen op roeselare.be 

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.