Zomerscholen Stedelijk Basisonderwijs Roeselare opnieuw succes

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

90 leerlingen van SBS De Vlieger en SBS De Brug kregen deze zomer extra leerondersteuning op maat om de herstart op 1 september te vergemakkelijken.

Voor het vierde jaar op rij organiseert het Stedelijk Basisonderwijs Roeselare de door de Vlaamse overheid gesubsidieerde Zomerscholen. Van 14 tot en met 25 augustus krijgen ruim 90 leerlingen volledig gratis extra leerondersteuning in SBS De Brug en SBS De Vlieger. In de voormiddag ligt de focus op het verstevigen van de basisleerstof, in de namiddag is er een vrijetijdsaanbod. Via de Zomerscholen wil het stedelijk basisonderwijs de herstart op 1 september vergemakkelijken. 

Gedurende tien dagen kunnen de 90 eigen leerlingen telkens van 8.30 tot 16.00 uur in de Zomerschool in SBS De Brug of SBS De Vlieger terecht. Het leertraject op maat ’s ochtends bestaat in beide basisscholen uit de herhaling en het verstevigen van de basisleerstof, het versterken van cognitieve competenties (taal, wiskunde) en het uitbreiden van de socio-emotionele vaardigheden. In de namiddag volgt bij beiden een gevarieerd aanbod van sport en spel en van creativiteit en muzische vorming. 

Gedragen door eigen leerkrachten 

De Zomerscholen in het stedelijk basisonderwijs worden volledig gedragen door eigen leerkrachten, in de namiddag voor de begeleiding aangevuld met een beperkt aantal jobstudenten. Samen zorgen directie en leerkrachten ervoor dat de eigen leerlingen met extra zorgnoden uit beide basisscholen tijdens de laatste twee (volledige) weken van augustus een betere voorbereiding op het nieuwe schooljaar krijgen. In SBS De Brug gaat het over leerlingen van het eerste en tweede leerjaar, in SBS De Vlieger worden die leerjaren ook aangevuld met een 10-tal derde kleuters als voorbereiding op het eerste leerjaar. 

Schepen Nathalie Muylle:"We vinden het als schoolbestuur en als scholengemeenschap basisonderwijs ontzettend belangrijk dat elke leerling in onze basisscholen voldoende kansen krijgt om het lager onderwijs te vervolledigen. We staan voor een open, verbindend, dynamisch én zorgzaam stedelijk onderwijs. Het organiseren van Zomerscholen past volledig binnen die onderwijsvisie. Via de Zomerscholen in de stedelijke basisscholen willen we ervoor zorgen dat alle leerlingen met zorgnoden extra tijd en begeleiding krijgen om na de zomervakantie op een goede manier te kunnen herstarten. Vanuit het schoolbestuur zijn we de directies en vele leerkrachten die zich hiervoor vrijwillig inzetten erg dankbaar."

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.