Stad huurt parking in Louis Leynstraat om kort parkeren gemakkelijker te maken

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

Elke dag rijden heel wat auto’s aan en weg in de Louis Leynstraat in Rumbeke. Dat komt door de nabijheid van twee scholen (SBS De Vlieger en Vrije Basisschool De Verrekijker), kinderopvangen KIDZ Lucy en KIDZ Jane en het Psychiatrisch Verzorgingstehuis (PVT) Valckeburg. Om een oplossing te bieden aan de grote parkeerdruk, huurt de Stad vanaf 15 april het parkeerterrein op de hoek met de Kloosterstraat.

Een oplossing voor de parkeerproblemen

Nathalie Muylle:

De Louis Leynstraat ligt in de kern van een levendige zone in Rumbeke, waar veel ouders tijdens de spitsmomenten een veilige plek zoeken om hun baby of kind af te zetten of op te halen. Ook bezoekers van het PVT Valckeburg hebben vaak moeite om een parkeerplaats te vinden in de buurt. We zagen als Stad de kans om dit probleem aan te pakken, door de parking, op vandaag in private handen, te huren”

Kort parkeren op schooldagen

De parking zal vooral van pas komen voor kort parkeren, zoals het afzetten en ophalen van kinderen of een kort bezoek aan het PVT Valckeburg. Bewoners zullen er ’s avonds en buiten de schooldagen gebruik van maken.

Stefaan Van Coillie:

“We voeren op schooldagen tussen 7u.30 en 18u. een regeling van kort parkeren in (maximaal 30 minuten met gebruik van blauwe parkeerschijf). Tijdens het weekend en in vakantieperiodes is de parkeerdruk aanzienlijk lager. Dan kunnen buurtbewoners ook voor langere periodes hun wagen hier parkeren.”

De Stad zal het terrein vanaf 15 april huren en inrichten als parking. Het betreft een tijdelijke huurovereenkomst van één jaar, die verlengd kan worden.

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.