Stem nu op het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen!

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

Stad Roeselare is genomineerd voor de Publica Awards 2023 in de categorie "Climate Responsability"

Roeselare maakt opnieuw kans op een Publica Award. Deze jaarlijkse uitreiking, georganiseerd door EBP, bekroont de beste publieke projecten binnen enkele categorieën. De jury’s bogen zich ditmaal opnieuw over tientallen ingediende dossiers. Stad Roeselare diende Het meest duurzame van stadhuis van Vlaanderen in binnen de categorie Climate Responsibility. Dit duurzaam praktijkverhaal staat intussen tussen de shortlist van mogelijke winnaars.  

Stad Roeselare heeft opnieuw een opmerkelijke mijlpaal bereikt met de nominatie voor de prestigieuze Publica Awards 2023. De circulaire sloop en bouw van het stadhuis is opgenomen in de shortlist van de categorie Climate Responsibility. 

De Publica Awards, georganiseerd door EBP, erkennen en eren uitmuntendheid in publieke projecten en initiatieven die de norm stellen voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Naast deze categorie wordt ook een publieksfavoriet gekozen.  

Het stadhuis van Roeselare, een ontwerp van B-architecten, Bressers Erfgoed, Arcadis en Arne Deruyter, viel de jury op en is genomineerd voor een Climate Responsibility Award, die wordt uitgereikt aan een publieke project met duurzame strategieën en praktijken en werkt aan een duurzamere toekomst voor de samenleving.  

Stem jij het stadhuis van Roeselare naar de Publieksprijs? Breng dan snel je stem uit. Stemmen kan tot en met 14 november 2023. Samen tonen we dat Roeselare zich voortdurend inzet voor een meer duurzame toekomst.  

Stemmen is eenvoudig en kan worden gedaan via de volgende link: Stem hier voor het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 16 november.  

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.