Nathalie Muylle vraagt in de Kamer meer respect voor oudere werknemers

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

"Ga maar thuiszitten, we zullen u er wel voor betalen," zeggen sommige bedrijven tegen oudere werknemers, iets wat cd&v niet kan aanvaarden.

Naar aanleiding van de beslissing van ING om oudere werknemers betaald thuis te zetten, maakte Federaal Volksvertegenwoordiger Nathalie Muylle in de Kamer van Volksvertegenwoordigers een statement. Het is voor cd&v namelijk onaanvaardbaar dat mensen systematisch thuisgelaten worden vanaf de leeftijd van 58 en zo voorgoed van de arbeidsmarkt verdwijnen.

Oudere werknemers zijn de meest gediscrimineerde groep op de Belgische arbeidsmarkt. Ze krijgen minder promotiekansen, ze krijgen minder opleiding en in bepaalde gevallen hoeven ze zelfs niet meer te komen om hun arbeidsprestaties te doen. Het gaat over een paar 1000 mensen die in ons land gewoon thuis worden gelaten. Nochtans is het van cruciaal belang, willen we 80% werkgelegenheid halen, om de expertise van oudere werknemers in onze bedrijven te kunnen houden.

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.