Oranje Trefpunt – De Toekomst van Blue Energy

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

25/09/2023 om 18u45 - Bluebridge @ Ostend Science Parkdeze link

Golven, getijden en wind. Het zijn energiebronnen voor de toekomst. Door onze ligging nabij de Noordzee zijn de mogelijkheden groot. Blue Energy zal hierdoor uitgroeien tot een belangrijke economische sector.

Wat zijn de mogelijkheden precies? Hoe werkt het? Wat kost het? Tijdens een interactief trefpunt dompelen we je onder in dit boeiende thema. Daarnaast kan je in première het Training Lab Blue Energy bezoeken. Dit is een lab waar studenten en mensen actief in de offshore sector hun digitale en technische vaardigheden zullen versterken.

Voor wie zich volledig wil laten onderdompelen voorzien we ook een optionele begeleide wandeling in de voorhaven van Oostende.

Programma

17u00 – Optioneel: begeleide wandeling in de voorhaven van Oostende met bezoek aan enkele belangrijke Blue Energy installaties

18u45 – Onthaal in Bluebridge  

19u00 – Welkom door Tom Houthoofdt, afdelingsvoorzitter cd&v Middelkerke

19u05 – Inleiding door Nathalie Muylle, federaal parlementslid voor cd&v

19u10 – Toelichting over Ostend Science Park en Bluebridge door Pieter Embo, Business Developer Ostend Science Park

19u30 – Uiteenzetting over de mogelijkheden van Blue Energy door Ira Lardinois, Cluster Manager Kenniseconomie Blue Energy POM West-Vlaanderen

20u15 – Slotbedenkingen door Jean de Bethune, gedeputeerde provincie West-Vlaanderen

20u25 – Rondgang Bluebridge met o.a. een bezoek aan het nieuwe Training Lab Blue Energy 

21u00 – Netwerkreceptie      

22u00 – Voorzien einde

Praktisch

Wanneer

Maandag 25 september vanaf 18u45.

Waar

Bluebridge @ Ostend Science Park*
Wetenschapspark 1
8400 Oostende

*Parkeren op het Ostend Science Park kost 5 euro. Carpoolen wordt dus aanbevolen.

Schrijf je in

Deelname is gratis. Maar inschrijven is verplicht en kan via deze link

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.