Cd&v trapt campagne af met meer respect voor wat écht telt in West-Vlaanderen: uw geld, uw welzijn en uw veiligheid

Publicatiedatum

Auteur

Sam Dewulf

Deel dit artikel

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits en federaal parlementslid Nathalie Muylle trekken bij de federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni de West-Vlaamse lijsten voor cd&v. Samen met enkele sterkhouders verzamelen ze vandaag in Diksmuide om symbolisch richting Brussel te vertrekken met de belangrijkste West-Vlaamse uitdagingen.

West-Vlamingen zijn werkers, klagen zelden en blijven doorgaan ondanks tegenslagen op hun pad. Maar dat staat onder druk, want ze worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen rond welzijn, veiligheid en geld. Dat verdient onze volledige aandacht. Daarom nemen Hilde en Nathalie de bezorgdheden rond deze 3 thema’s mee naar Brussel om te zorgen dat de West-Vlamingen het ook de volgende jaren goed hebben in onze prachtige provincie.

  • Nabije zorg voor elke West-Vlaming. Dat betekent dat we onder meer moeten streven naar een huisarts, tandarts of specialist in de buurt, dat is een basisrecht voor iedereen. 80% van de West-Vlamingen wordt geconfronteerd met een patiëntenstop of verre verplaatsingen. cd&v heeft onder meer een plan klaar om de instroom van huisartsen te vergroten.
  • Respect voor het geld van elke West-Vlaming. West-Vlamingen zijn werkers, maar worden daar vandaag te weinig voor beloond. Werken moet meer lonen, tijdens de loopbaan, maar ook voor het pensioen. Via een fiscale hervorming wil cd&v het verschil tussen werken en niet werken groter maken door de belastingen op arbeid te verlagen. En dat betekent natuurlijk ook dat de die vele werkende West-Vlamingen op het einde van de maand meer over houden.
  • Respect voor de veiligheid van elke West-Vlaming. Onze provincie wordt structureel onder gefinancierd, waardoor de veiligheid van de West-Vlamingen in het gedrang komt. Infrastructuur om wateroverlast tegen te gaan, betere weg- en fietsinfrastructuur…. Een weerbare Westhoek tegen de wateroverlast, een masterplan fietsinfrastructuur op maat van de West-Vlaamse regio’s, … cd&v streeft naar een betere omgeving voor de West-Vlaming om te leven en te bewegen.

Nathalie Muylle, federaal lijsttrekker: “West-Vlamingen zijn harde werkers. Ze geven alles, maar krijgen daar te weinig voor terug. Basisbehoeften zoals een huisarts in de buurt, een veilig fietspad of een deftig pensioen zijn niet meer vanzelfsprekend. Nochtans is dat wat écht telt! Samen met onze ploeg zullen Hilde en ik hiervoor blijven strijden. Onze provincie verdient meer respect!”

Hilde Crevits, Vlaams lijsttrekker: “West-Vlaanderen is onze prachtige provincie, maar heeft een aantal specifieke uitdagingen rond welzijn, veiligheid en geld. Daarvoor verdient de West-Vlaming onze volledige aandacht en is het belangrijk dat we dit op de agenda blijven zetten. Met sterke ploeg willen Nathalie en ikzelf bouwen aan een beter West-Vlaanderen, aan een sterkere toekomst. Meer respect voor wat echt telt, voor iedereen die het beste van zichzelf geeft.”

 

Nieuws

JONGCD&V en Nathalie Muylle willen meer betaalbare woningen en lenen aan 100% mogelijk maken

Jonge gezinnen en alleenstaanden die werken, moeten in staat zijn een eigen woning te kopen of te bouwen. Daarom voert JONGCD&V samen met federaal lijsttrekker en Parlementslid Nathalie Muylle een opvallende actie op de Grote Markt van Ieper. Cd&v heeft dan ook een concreet woonplan met haalbare voorstellen: een groter huizenaanbod, eenvoudig verkrijgbare financiering,  hogere renovatiesteun en drie jaar betalingsuitstel moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt een woning te kopen.

Genomineerden zijn gekend voor de eerste Architectuurprijs Roeselare. Stem mee voor de publieksprijs tijdens ‘Fiets de stad’ op zondag 26 mei.

Twee maand geleden lanceerde de Stad voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. 

Minister Vandenbroucke blijft financiering MUG-helikopter blokkeren

Ondanks herhaalde pleidooien van federaal parlementslid Nathalie Muylle (cd&v) voor structurele financiering, blijft de MUG-Heli in West-Vlaanderen op losse schroeven staan. Minister Vandenbroucke weigert een beslissing te nemen over de financiering. De helikopter kan nu enkel blijven vliegen dankzij steun van de provincie, gemeenten, sponsors en inzamelacties, zoals het jaarlijks ontbijt van cd&v-Ichtegem.